Dodeljeni paketi hrane i higijene

U okviru projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“, u Subotici je podeljeno 662 paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Podelu paketa realizovala je Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Paketi u okviru projekta dodeljeni su osobama sa invaliditetom, obolelima od multiple skleroze, domovima za decu, te porodicama koje žive ispod linije siromaštva. Članovi Udruženja amputiranih i rođenih sa malformacijama, dobili su u okviru ove humanitarne akcije pakete hrane i higijene. Ovo Udruženje odnosno njegovi članovi dobili su 33 paketa, a svaki paket mnogo znači, objašnjava predsednik Udruženja amputiranih i rođenih sa malformacijama, Stipan Ćakić.

Sa ciljem da se pomogne građanima Srbije koji spadaju u osetljive kategorije, te koji su posebno pogođeni krizom izazvanom koronavirusom i kojima je potrebna dodatna briga i pomoć, podeljeni su ovi paketi, saopštili su iz Fondacije. Ova pomoć mnogo znači za sve korisnike, objašnjava volonter Fondacije Ana i Vlade Divac i predstavnik Udruženja distrofičara, Sanja Vlahović.

Kroz projekat „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“ obezbeđeno je 10.000 paketa, a vrednost projekta iznosi 200.000 evra, koje je obezbedila Ambasada Kraljevine Norveške u Srbiji.

 

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime