Dodeljene stipendije talentovanim učenicima Politehničke škole

Troje talentovanih učenika Politehničke škole dobilo je stipendije u novčanom iznosu od po 15.000 dinara. Stipendije je obezbedila Fondacija “Profesura” koju je osnovala Stela Šarović, profesorka književnosti ove obrazovne ustanove.

Stipendije su dobili Balaž Benčik Maša, prvak na Republičkom takmičenju u dizanju tegova u svojoj kategoriji i Marko Uzelac, likovni tehničar i slikar. Treći stipendista je i Sofija Marić, koja se bavi recitovanjem i kako kaže ova stipendija joj mnogo znači.

Talentovanim učenicima stipendije u novčanom iznosu od po 15.000 dinara obezbedila je Fondacija “Profesura”, koju je osnovala Stela Šarović, profesorka književnosti u Politehničkoj školi. Na ideju je došla u želji da promoviše prosvetnu struku, ali na neobičan način, odnosno, da profesori u saradnji sa svojim učenicima volontiraju i organizuju razne programe kako bi se obezbedile donacije građana i nastavnika za dodelu stipendija srednjoškolcima.

Fondacija “Profesura” i dodela stipendija rezultat je višegodišnjeg napora i rada usmerenog ka deci i brizi o njima, te predstavlja značajan događaj za školu, kaže direktor ove obrazovne ustanove, Iso Planić.

U ime lokalne samouprave dodeli su prisustvovali Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti i Srđan Samardžić, član GV zadužen za oblast privrede.

Fondacija “Profesura” osnovana je u martu ove godine.