Dodeljene stipendije studentima Univerziteta u Novom Sadu

Fond za mlade talente Republike Srbije „Dositeja“ dodelio je danas 393 ugovora za stipendiranje najboljih stipendista republičkog Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Novom Sadu za osnovne, integrisane i master akademske studije, čija je vrednost oko 118 miliona dinara. „Pokrajinska vlada nastaviće sa maksimalnom podrškom Univerzitetu u Novom Sadu i vama-stipendistima, i svim mladim i darovitim ljudima koji čine elitu i Univerziteta i našeg društva u celini“, istakao je ovom prilikom predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.
Naš zadatak je da stvorimo uslove da vaša životna i profesionalna misija uspe. Vi ste društvo budućnosti i iskra budućih odluka, dodao je Mirović.
Ministarstvo omladine i sporta nastoji da svake godine povećava broj studentskih i učeničkih stipendija koje se dodeljuju, što govori o strateškom ulaganju države u mlade ljude, kazao je resorni ministar i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić.
„Posebno bih se zahvalio Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu koji su na listu prioriteta stavili obrazovanje“, dodao je ministar Udovičić.
Bez vas i vašeg opstanka, ostanka i rada u Srbiji nema budućnosti. Vi ste naša titula zbog koje se ponosimo, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
„Svi projekti koje radimo u Novom Sadu zajedno sa Pokrajinskom vladom usmereni su na vas, na vaš rad i napredak. Želimo svi zajedno, da živite i radite u Srbiji“, kazao je gradonačelnik Vučević.
Obrazovanje je najmoćnije oružje koje menja svet, a mi, zahvaljujući Fondu imamo potencijal za to. Današnji dan dokaz je da se u Srbiji ceni marljiv rad i napredak, istakla je stipendista Nikolina Tomić.
Svečanosti su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Jakšić.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime