Dodeljene diplome učenicima sa rezultatima na takmičenjima

 

U Svečanoj sali Gimnazije ,,Svetozar Marković“ po prvi put dodeljene su diplome učenicima svih razreda koji su ostvarili zapažene rezultate na opštinskom, okružnom i Republičkom takmičenju.

Jedan od učenika kojima je dodeljena diploma je Nemanja Žarić učenik prvog razreda prirodno-matematičkog smera. Nemanja nam je rekao da podjednako voli društvene i prirodne nauke, a na okružnom takmičenju iz matematike osvojio je drugo mesto, dok je na Republičkom takmičenju iz istorije osvojio treće mesto.

Prema rečima direktora Gimnazije, Veselina Jevtića, ideja za prvu dodelu diploma razvila se u želji da se učenici nagrade za uložen trud, rad i za zasluženo osvojena mesta na takmičenjima kao i da se motivišu za postizanje još boljih rezultata na budućim takmičenjima.

Ove školske godine Gimnazija ,,Svetozar Marković“ bila je domaćin okružnog takmičenja iz srpskog jezika, stranih jezika i fizike, a od ukupno devetstotina učenika ove škole oni najposvećeniji nauci osvojili su drugu i treću nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike, matematike i istorije.