Dodeljene diplome i medalje učenicima koji su osvojili na Međunarodnom takmičenju ,,Inova 2017“

 

U toku vikenda u Osnovnoj školi ,,Ivan Goran Kovačić“ dodeljene su diplome i medalje učenicima osnovnih i srednjih škola koje su osvojili na Međunarodnom takmičenju ,,Inova 2017“. Na takmičenju mladih inovatora subotički đaci su osvojili 10 medalja što je rezultat dobre višegodišnje saradnje Zagrebačke zajednice tehničke kulture i Društva nastavnika tehničko i informatičkog obrazovanja ,,Mihajlo Pupin“ iz Subotice. ,,INOVA“ je jedna od najvećih izložbi inovatora, a ove godine učestvovalo je 450 učenika.

Učenici sa kojima smo razgovarali su nam se pohvalili nagradama koje su osvojili i rekli da su veoma zadovoljini svojim učešćem i postignutim uspesima na izložbi radova.

Predsednik Saveza pedagoga tehničke kulture Grada Zagreba, Ivan Jurić, napominje da je prezentacija učeničkih radova bila dobra i da je ,,INOVA“ veoma značajno takmičenje, a i potvrda uspešno ostvarene višegodišnje saradnje između Zagrebačke zajednice tehničke kulture i Društva nastavnika tehničko i informatičkog obrazovanja ,,Mihajlo Pupin“ iz Subotice.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić, je rekla da je ovo takmičenje dokaz da tehniče nauke mogu biti podjednako zanimljive kako talentovanim dečacima tako i devojčicama.

Učenici iz Subotice su na tradicionalnom takmičenju radova ,,INOVA 2017“, učestvovali šesti put, a ove godine ostvarili su najveći uspeh osvojivši deset medalja: tri zlatne, pet srebrnih i dve bronzane.