Dodeljene diplome bivšim studentima VTŠ-a

U Velikoj većnici za 93 inženjera Visoke tehničke škole strukovnih studija u petak je održana svečana dodela diploma. Svečanost je upriličena za studente koji su diplomirali u periodu od maja 2018. do aprila ove godine.
Visoka tehnička škola strukovnih studija kao i prethodnih godina uz svečanu dodelu diploma ispratila je još jednu generaciju inženjera. Stečeno znanje i diploma ove ustanove otvaraju mnoga vrata za ove mlade ljude. Aleksandar Magdenovski završio je smer informatika – internet i elektronsko poslovanje u septembru 2018.godine. Sada radi za jednu američku firmu, a kako kaže, uslovi za vreme studiranja su bili fantastični kao i saradnja profesora i studenata.
Poslednjih godina Visoku tehničku školu strukovnih studija upisuje oko 200 studenata, a oko polovine diplomira, tako da je broj dodeljenih diploma uobičajen, navode iz ustanove. Velika većina diplomaca već radi, ono što je karakteristično za struke iz ove škole je što mnogi i pre diplome imaju mogućnost zaposlenja, navodi direktor škole.
Na pet studijskih programa Visoke tehničke škole strukovnih studija i ove školske godine očekuje se upis od oko 200 studenata.