Dodeljena su priznanja pobednicima prvog Footcode takmičenja

 

U prostorijama Visoke tehničke škole u Subotici, danas, je održana javna dodela priznanja

pobednicima prvog Footcode takmičenja u organizaciji ove subotičke visokoškolske ustanove i

Fudbalskog kluba Spartak.

To predstavlja finale poslovne saradnje VTŠ-a i Fudbalskog kluba Spartak, koja je započela početkom marta ove godine, nakon čega je pokrenut i prvi zajednički projekat, pod nazivom Footcode 2017, kroz koji su otvorene mnoge teme, sa ciljem povezivanja lokalnih institucija i unapređenja servisa subotičkog superligaša ka navijačima i simpatizerima ovog kluba.

Izjava – Zoran Popić, član CyberWarriors tima

Komisija sastavljena od članova Visoke tehničke škole i Fudbalskog kluba Spartak javno je ocenjivala finalne verzije aplikacija, koje su, u okviru ovog projekta, razvili studenti ove subotičke visokoškolske ustanove.

Za finale su se izborila tri najuspešnija tima: QuadCore, PVM i CyberWarriors.

Svaki od pomenuta tri tima imao je po petnaest minuta da iznese najzanimljivije pojedinosti vezane za aplikaciju koju je predao, a studenti su u kraćim izlaganjim pojasnili šta su to napravili tokom prethodna četiri meseca vrednog rada na projektu, pritom, ne zanemarujući svoje redovne školske obaveze.

Za sve učesnike finalnog dana, Fudbalski klub Spartak obezbedio je prigodne nagrade.

Izjava – Miško Jovović, portparol FK Spartak

Ova konstruktivna saradnja između Visoke tehničke škole i Fudbalskog kluba Spartak ovim se ne završava, već je u planu da se ona nastavi i nekim drugim novim projektima, koji će sadašnjim i budućim studentima biti dobra prilika da pokažu šta su naučili tokom svog akademskog školovanja.

ba.