Dodeljena priznanja najuspešnijim privrednicima

Na 5. sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga dodeljene su nagrade najuspešnijim privrednicima iz Okruga u ovoj godini.

Nagradu Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga za regionalnog poslovnog lidera za 2022. godinu dobio je Goran Janković, vlasnik i direktor kompanije “Vojput” koja je samo u ovoj godini uradila posao na rehabilitaciji više od 100 km puteva. Među značajnijim projektima koje je ova kompanija radila u 2022. godini nalazi se i rehabilitacija dela auto-puta od Horgoša ka Bačkoj Topoli, potom različite deonice državnih puteva prvog reda, a u toku su završni radovi na putu između Žednika i Čantavira.

Članovi Parlamenta privrednika ove godine bavili su se različitim temama, a u fokusu je bilo poslovanje u doba ekonomske krize izazvane ratom u Ukrajini. Predsednik Parlamenta privrednika RPK Severnobačkog upravnog okruga, Mitar Nikolić ocenjuje ovu godinu kao relativno uspešnu za privrednike iz ovog regiona s obzirom na činjenicu da je posao bio pogođen najpre krizom zbog korone, a zatim i ratom u Ukrajiništo je izazvalo dodatne turbulencije i nove izazove u poslovanju.

Na današnjoj sednici Parlamenta privrednika dodeljene su i nagrade za ukupan razvoj privrede, za sektor poljoprivrede i sektor usluga, kao i jubilarne nagrade za višedecenijsko poslovanje.