Dodela ugovora za nabavku građevinskog materijala za 6 izbegličkih porodica

Šest izbegličkih porodica sa teritorije grada Subotice dobili su danas ugovore kojima im se obezbeđuje građevinski materijal za izgradnju kuća. Ugovore su uručili gradonačelnik Bogdan Laban, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duško Ćutilo.

Porodica Sovilj danas je na svom placu ugostila predstavnike lokalne i Pokrajinske vlasti, kao i predstavnika Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima. Ova porodica je 1995. godine utočište iz Petrovog sela u Republici Srpskoj pronašla u Subotici. Od tada su podstanari, a pre oko pola godine započeli su izgradnju svoje kuće, u koju se nadaju da će se useliti sledeće godine. Pomoć u vidu građevinskog materijala mnogo im znači, kaže Vanja Sovilj.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, istakao je da Grad od 2016. godine aktivno sarađuje sa Pokrajinskom i Republičkom vladom, kao i sa partnerima iz Evropske unije na stambenom zbrinjavanju izbeglica.

Danas je 6 izbegličkih porodica koje žive na teritoriji grada Subotice dobilo ugovore kojima im se obezbeđuje građevinski materijal za izgradnju, odnosno završetak kuća. Kako je istakao potpredsednik Pokrajinske vlade, Đorđe Milićević, u ovoj godini linija subvencionisanja kroz građevinski materijal za stambeno zbrinjavanje izbegličkih porodica vredna je 13 miliona dinara, a ukupno 45 porodica iz Vojvodine dobiće ovu vrstu pomoći.

Direktor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Duško Ćutilo, istakao je koliko je važna podrška Pokrajine i Republike za izbegličke porodice koje posle dugog niza godina imaju priliku da reše svoje stambeno pitanje.

U prethodne 4 godine Pokrajinska vlada je za razne mere pomoći izbegličkoj i raseljeničkoj populaciji opredelila 360 miliona dinara, pre svega za stambeno zbrinjavanje kroz program kupovine seoskih kuća sa okućnicom, kroz program dodele pomoći u vidu građevinskog materijala, ali i kroz programe ekonomskog osnaživanja ovih porodica, sa akcentom na ekonomsko osnaživanje žena.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime