Do znanja za pravilan odgoj dece kroz „Školu bezbednog roditeljstva“

Na Otvorenom univerzitu sinoć je održan prvi čas u okviru „Škole bezbednog roditeljstva dr Zorana“. Škola će kroz pet susreta obuhvatiti sve teme koje zanimaju roditelje, od rođenja deteta do punoletstva. Među predavačima će biti eminentni stručnjaci iz oblasti pedijatrije, ginekologije, fizikalne medicine, psihologije, defektologije i pedagogije.

Na osnovu dugogodišnjeg rada sa decom, pedijatar dr Zoran Vujnović iz Beograda  došao je na ideju da oformi „Školu bezbednog roditeljstva“, jer je primetio da se već postojeće škole bave isključivo prenatalnim periodom, te da roditeljima nedostaju znanja za pravilan odgoj dece i u kasnijem uzrastu.

Subotica je jedan od pet gradova u našoj zemlji u kojima će kroz deset predavanja do maja biti obuhvaćene sve teme koje zanimaju roditelje. Takva ideja je i ranije postojala među patronažnim sestrama koje vode Školu za trudnice pri Domu zdravlja, ali nisu naišle na zainteresovanost ostalih stručnjaka da podrže ovakvu ideju.

Škola roditeljstva je besplatna, a susreti u Subotici će biti organizovani svakog drugog utorka na Otvorenom univerzitetu, sa početkom od 17 časova. U okviru svakog susreta biće održana po dva predavanja.