Do sada u Subotici popisano oko 70% stanovništva

U našem gradu je do sada popisano oko 70% stanovništva, navode u Odeljenju statistike u Subotici Republičkog zavoda za statistiku. Subotičani sarađuju sa popisivačima koji će svoj posao obavljati do 31. oktobra.

U Subotici je do sada završeno popisivanje na 36746 kućnih brojeva gde je popisano ukupno 89902 lica odnosno 36971 domaćinstvo, pokazuju podaci Odeljenja statistike u Subotici Republičkog zavoda za statistiku. Popis se odvija po planiranoj dinamici, navode iz ove ustanove, bez većih problema na terenu.

Na teren je 1. oktobra kada je Popis tanovništva počeo krenulo 275 popisivača u našem gradu, a taj broj je sada nešto manji budući da su neki od popisivača odustali od ovog posla. Uprkos tome, novom preraspodelom terena cela teritorija grada Subotice je pokrivena popisivačima koji će popis oobavljati do 31. oktobra.

Iz Odeljenja statistike Republičkog zavoda za statistiku u Subotici navode da je popisivače lako prepoznati budući da nose legitimacije sa fotografijom i ovlašćenjem kao i laptop u koji unose podatke, ali može da se dogodi u slučaju kvara na laptopu da popisivač podatke unosi na štampane obrasce u roze boji. U slučaju bilo kakve sumnje građani se mogu obratiti Popisnoj komisiji ili pozvati besplatan info centar na broj: 0800 444 005.