Do sada obe doze vakcine primilo 21% Subotičana

U našem gradu je do sada podeljeno ukupno 60.000 doza vakcina protiv kovida-19, a obe doze vakcine primilo je 27.000 Subotičana što čini oko 21% populacije punoletnih građana Subotice.

Nakon 3 dana pauze za prvomajske i vaskršnje praznike, u ponedeljak je nastavljena imunizacija građana. Prema podacima iz Doma zdravlja tokom prošle i prva dva dana ove nedelje podeljeno je 7500 doza vakcina protiv kovida-19. Od početka imunizacije do sada je u Subotici podeljeno ukupno 60.000 doza vakcina.

Pored planske vakcinacije, vakcinacija bez zakazivanja se nastavlja i dalje, pa svi zainteresovani sugrađani mogu da se vakcinišu sa jednom od 4 raspoložive vakcine: Sinofarm, Fajzer, Sputnjik i Astra-Zeneka, a najveće interesovanje trenutno vlada za Sinofarmovu i Fajzerovu vakcinu, kažu u Domu zdravlja. Dnevno se, u proseku bez zakazanog termina, za vakcinaciju javi oko 150 Subotičana.

Vakcinacija bez poziva je omogućena na punktu za vakcinaciju u Novoj opštini od 8-20 časova, gde radi ukupno 6 timova u dve smene.