Đaci Tehničke škole „Ivan Sarić“ osvojili pet medalja na Republičkom takmičenju u programiranju KU mašina

Šest učenika Tehničke škole „Ivan Sarić“ sa Republičkog takmičenja učenika mašinskih u programiranju KU mašina vratilo se sa zapaženim rezultatima, a tim povodom za njih je organizovan svečani prijem kod direktora škole.

Učenici Tehničke škole „Ivan Sarić“ na Republičkom takmičenju, održanom proteklog vikenda u Nišu, osvojili su pet značajnih medalja, odnosno dva prva mesta, jedno drugo i dva treća mesta. Ove nagrade, kako su istakli, najviše će im značiti u daljem školovanju.

Mentori sa ponosom ističu da je Tehnička škola „Ivan Sarić“ ove godine ostvarila najbolji rezultat od svih škola u Srbiji, te da iza takvih rezultata stoji naporan rad i kontinuirano vežbanje.

Sa zlatnom medaljom oko vrata i peharom u ruci, sa Republičkog takmičenja u Nišu vratili su se Đorđe Tuvić i Kristian Horvat. Đorđe je svoju nagradu stekao u disciplini automatsko glodanje, a Kristian u disciplini ručno glodanje. Drugu nagradu iz Niša je poneo Alen Simeunović, a treće mesto osvojili su Marko Zeljković i Nebojša Šipoš. Zapaženi rezultat ostvarila je i Jovana Andžić u disciplini automatsko struganje.