Đaci prvaci

Prvi dan škole u većini obrazovnih ustanova obeležen je svečanom priredbom i upoznavanjem đaka i učitelja. U OŠ ,,Kizur Ištvan“ prvi razred upisalo je osamdeset i osmoro prvaka u četiri odeljenja, tri odeljenja koja će nastavu pohađati na srpskom nastavnom jeziku i jedno odeljenje koje će nastavu pohađati na mađarskom nastavnom jeziku.

Đaci prvaci sa koji su seli prvi put u klupe rekli su nam da im se škola mnogo dopada i da su veoma uzbuđeni. Upoznali su učitelje i drugove, a nakon svečane priredbe u dvorištu škole svako odeljenje zasadilo je po drvo.

Pored učenika tremu osećaju i roditelji, poručio je učitelj koji godinama predaje u ovoj školi. Plan i program za prvi razred se nije bitno menjao osim što se od ove godine uvodi projektna nastava.

Direktor škole istakao je da je škola tehnički i kadrovski spremna i da je ove godine upisano osamdeset i osmoro đaka, 71 učenik koji će nastavu pohađati na srpskom nastavnom jeziku i 17 učenika koji će nastavu pohađati na mađarskom nastavnom jeziku.

OŠ ,,Kizur Ištvan“ ukupno ima 750 učenika, a đacima prvacima predavaće dve učiteljice i dva učitelja. Od danas dvorište škole krase četiri nova drveta koji su poklon Goranskog rasadnika.