Đaci OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ prodavali sapun „Zmajevac“

U dvorištu OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” održan je vašar u okviru kog su učenici predstavili prvi proizvod đačke zadruge- sapun “Zmajevac”.
Na nekoliko štandova u školskom dvorištu đaci su prodavali sapune napravljene isključivo od prirodnih sastojaka. Da je proizvodnja sapuna pun pogodak, potvrdili su nam oni koji su učestvovali u procesu proizvodnje, pakovanja, te prodaje. Kako kažu, drago im je i što je novac od prodaje sapuna namenjen za potrebe učenika.
OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” prihvatila je poziv Ministarstva prosvete i priključila se projektu preduzetništva u kom učestvuje ukupno 300 škola u Srbiji. Ovo je uvertira za formiranje učeničke zadruge, a zaposleni u školi su odlučili da njihovi đaci preduzetničke veštine stiču kroz proces proizvodnje i prodaje sapuna.
Sapuni su se proizvodili na dodatnim časovima u okviru vannastavnih aktivnosti. Na tim časovima, prema rečima nastavnika, razvila se međupredmetna kompetencija, kao i timski rad. Ono što je najvažnije, deca su uživala u druženju, ali i sticanju novih znanja i veština.
Sav novac od prodaje sapuna namenjen je za potrebe učenika, on će biti iskorišćen kako bi se učenicima slabijeg materijalnog stanja kupio školski pribor, udžbenički komplet ili uplatila rata za ekskurziju.

Prethodni članak
Sledeći članak