Đaci od ponedeljka u školskim klupama

Krizni štab doneo je zvaničnu odluku da se od ponedeljka, 19. aprila, nastava u školama odvija po modelu rada koji je bio aktuelan na početku školske godine, što znači da se stariji osnovci i srednjoškolci vraćaju u školske klupe. Unutrašnjost kafića i restorana i dalje ostaje zatvorena, a doneta je odluka i da se izjednači cena PCR testa za strance i naše građane.

Prema rečima direktora OŠ “Kizur Ištvan” Dejana Anđelovića najmlađi učenici od prvog do četvrtog razreda će, kao i do sada, nastavu pratiti u školi, a od ponedeljka će im se priključiti i 347 starijih osnovca od petog do osmog razreda. Učenici sedmog i osmog razreda svoju smenu počinju od 13 časova, a đaci petog i šestog razreda od 16.30 časova.

Kako kažu iz škole neposredan rad u školi predstavlja daleko bolju opciju u odnosu na onlajn nastavu jer učenici, a i mnogi nastavnici nisu naviknuti na takav način rada.

Nakon gotovo dve nedelje nastave uslediće i prolećni raspust. Po školskom kalendaru za osnovno obrazovanje AP Vojvodina prolećni odmor počinje 30. aprila i završava se 9. maja, dok će srednjoškolci biti na nešto kraćoj pauzi od 30. aprila do 3. maja.