Đaci Ekonomske škole boravili u Grčkoj zbog stručne prakse

Učenici Ekonomske škole iz oblasti ugostiteljstva su u okviru Erazmus+ projekta tokom maja boravili 15 dana u Grčkoj gde su imali priliku da obave stručnu praksu.

Priliku da obave stručnu praksu u Grčkoj imali su đaci koji se obrazuju na smerovima kuvar i konobar, kao i pet učenika koji se školuju na smerovima u oblasti turizma, ekonomije, prava i administracije.

Pored stručne prakse, đaci su tokom boravka u Grčkoj imali priliku da se upoznaju sa vršnjacima, kao i da učestvuju u brojnim zanimljivim sadržajima.

Međunarodna saradnja uvek je bila imperativ u Ekonomskoj školi, potvrdio je direktor ove obrazovne ustanove. Pored međunarodnog iskustva na stručnom polju saradnja je, prema rečima Zomborija, važna i za razvoj komunikacionih sposobnosti đaka.

Zahvaljujući dobrom iskustvu u ovom projektu i velikom angažovanju nastavnika, Ekonomska škola najavila je da će đaci uskoro dobiti priliku da učestvuju u novom projektu, koji takođe za cilj ima jačanje međunarodne stručne saradnje i razmenu iskustava.