Divlja deponija u blizini Prečistača

U zaštićenom području Parka prirode “Palić”, nedaleko od Prečistača otpadnih voda nalazi se divlja deponija koja je nastala u proteklih nekoliko meseci. Članovi Udruženja građana “Solidarnost” apeluju na sugrađane da ne odlažu otpad na ovom mestu i pozivaju nadležne da se uključe u rešavanje ovog problema.

Naš sugrađanin, član UG “Solidarnost” Ištvan Jo od proleća do kasne jeseni voli da provodi vreme u prirodi, a njegovo omiljeno mesto za rekreaciju nalazi se u neposrednoj blizini Prečistača otpadnih voda i Prihvatnog centra za migrante. Po Ištvanovim rečima, od avgusta ove godine do sada primetio je veliki broj kamiona koji na ovom području istovaruju velike količine otpada. U blizini same obale jezera “Palić” nalazi se šut, najlon, različite cevi, betonske ploče i drugo smeće navodi Ištvan.

Jedna od aktivnosti kojima se UG “Solidarnost” bavi je i zaštita životne sredine. Članovi ovog udruženja apeluju na građane da ne ugrožavaju biljni i životinjski svet koji nastanjuje jezero Palić.

Po rečima članova UG “Solidarnost” na ovaj problem ukazaće i gradskoj upravi i nadležnim inspekcijama u nadi da će ova divlja deponija biti uklonjena.