Divlja deponija i kanal ekološki problemi MZ Peščara

Jedan od ekoloških problema za građane MZ Peščara predstavlja kanal pored pruge, gde se odlaže najraznovrsniji otpad, a po rečima građana najgore je leti kada su visoke temperature. Iz MZ svake godine izdvaja se određen deo sredstava za čišćenje, ali zbog nemarnosti pojedinih sugrađana , ovaj problem je još uvek prisutan.
Meštane MZ Peščara uz svaki rast temperatura dočeka i neprijatan miris koji se širi iz kanala pored pruge. Iz MZ navode da se kanal čisti na godišnjem nivou, ali da se ovaj problem konstantno javlja. Među otpadom nalazi se i životinjski otpad, a po rečima građana, ova situacija rezultat je pojedinih nemarnih sugrađana koji odlažu otpad na neadekvatan način.
Iz uprave MZ navode da je više sugrađana koji imaju osećaj za svoju okolinu, pa se tako po potrebama organizuju akcije za čišćenje u MZ Peščara. Na taj način se čiste najkritičniji delovi, a u održavanju životne sredine pomaže kako lokalna samouprava tako i Jkp “Čistoća i zelenilo” Subotica.
Pored problema sa kanalom, meštani MZ Peščara imaju problem i sa divljom deponijom u ulici Jabuka. Iz uprave ove MZ apeluju na stanovnike da otpad odlažu na pravilan način i na mesta koja su namenjena za to, kako bi životna sredina bila čista i “zdrava” za sve.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime