Diplome i pohvalnice za najbolje subotičke matematičare

U organizaciji Društva matematičara Subotice najboljim matematičarima za ovu školsku godinu, u Velikoj većnici Gradske kuće uručene su diplome i pohvalnice. Među nagrađenima se našlo 150 učenika osnovnih škola i 36 đaka srednjih škola sa najboljim uspehom na takmičenjima iz matematike.

Igor Engi, učenik 8. razreda OŠ „Ivan Milutinović“  jedini je učesnik takmičenja iz matematike koji je osvojio 100 bodova. Igor je u poslednje 2 godine osvajao 1. mesto na Republičkom takmičenju iz matematike. Matematiku voli i želja mu je da upiše Matematičku gimnaziju u Beogradu.

Velika većnica Gradske kuće danas je bila prepuna dece, njihovih roditelja i nastavnika koji su ih pripremali za takmičenja iz matematike. Najboljim matematičarima iz osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na takmičenjima iz matematike u školskoj 2017./2018. godini uručene su diplome i zahvalnice, u organizaciji Društva matematičara Subotice.

U ime Grada najboljim matematičarima obratila se i zamenica gradonačelnika Timea Horvat, koja je istakla da mladi matematičari predstavljaju ponos grada, njihovih roditelja i mentora koji su radili sa njima.

Učenicima osnovnih škola predstoji Okružno takmičenje iz matematike koje će se održati 25. marta. Srednjoškolce očekuje Srpska matematička olimpijada koja će biti održana 30.-31. marta.