Dimničari obilaze domaćinstva

Dimičari JKP „Dimničar“ počeli su obilazak domaćinstava kako bi očistili dimnjake po završetku grejne sezone. U ovom preduzeću kažu da je mali broj pritužbi građana na rad dimničara koje se rešavaju u roku od nekoliko dana.

Tokom prošle godine i za prva četiri meseca ove godine mali broj naših sugrađana žalio se na rad dimničara. Pritužbe se uglavnom odnose na to da dimničari nisu očistili taložnik ili da su na brzinu odradili posao. Kako kažu u JKP „Dimničar“ svi problemi se rešavaju vrlo brzo u dogovoru sa korisnicima. Tokom prošle godine 200 naših sugrađana nije dozvolilo dimničarima da pregledaju i očiste dimnjak, što su po Zakonu dužni da urade.

Svih 12 dimničara JKP „Dimničar“ nalazi se na terenu u okviru redovnog, trećeg kruga obilaska terena po završetku grejne sezone. Ovo preduzeće ima 28.000 korisnika, a svaki dimničar pokriva po dva, od ukupno 30 reona na teritoriji grada sa Palićem.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da se jave na broj 553-072 i prijave potrebu čišćenja dimnjaka. Dimničari obilaze teren u tri kruga: prvi je pred početak grejne sezone, drugi tokom grejne sezone, a treći koji je sada u toku na kraju, odnosno po završetku grejne sezone.