Devojčica Iva Zvekić pobedila opaku bolest i vratila se u svoj dom

Nakon nešto više od osam meseci provedenih u Italiji, na lečenju, naša hrabra sugrađanka Iva Zvekić konačno se vratila u svoj dom, a vreme provodi igrajući se i uživajući u društvu svojih najbližih. Iako je, još uvek, pod terapijom malena Iva sada može da izlazi, da se šeta i druži sa vršnjacima.

Građani Subotice, ali i cele Srbije sa nestrpljenjem su iščekivali vest o Ivinom povratku kući, i svi su se nadali najboljem, ipak, najnestrpljivija bila je Ivina sestra Lea kojoj je i najviše nedostajala. Iako je Lea posetila Ivu u Italiji, kaže nije mogla da dočeka da joj se sestra vrati kući.

Transplantacija koštane srži obavljena je trinaestog marta, a nakon dva meseca Iva je premeštena iz sterilnog bloka u roditeljsku kuću. Posle dugih 8,5 meseci ona se konačno vratila kući i, iako je pod terapijom, oseća se dobro i srećna je što je ponovo u svom domu, sa svojom porodicom, prijateljima,u svojoj sobi, među svojim igračkama.

Ivin život polako se vraća na staro, terapiju će primati do marta naredne godine, a prva kontrola očekuje je krajem decembra u Italiji. Roditelji devojčice ističu da su veoma zahvalni svim ljudima koji su pomogli da Iva ode na lečenje, a naročito Subotičanima koji su prikupili više od polovine neophodne sume.