Deset novih autobusa stiglo u JP „Subotica-trans“

Vozni park JP “Subotica-trans” postao je bogatiji za 10 noviuh autobusa, turskog proizvođača “Otokar”. Vrednost investicije je 197 miliona dinara.
Nakon uspešno sprovedene javne nabavke, uz pomoć lokalne samouprave, kupljeno je deset novih autobusa, osam za prigradski i dva za gradski saobraćaj. Gradonačelnik, Bogdan Laban istakao je da je zajedničkim snagama Grada i JP “Subotica-trans” u protekle tri godine u ovo preduzeće uloženo oko 380 miliona dinara.
Ovo je prvi put u istoriji preduzeća da je u jednom danu stiglo 10 novih autobusa, potvrđuju iz JP „Subotica-trans“ i dodaju da je zahvaljujući novim autobusima prosečna starost autobusa smanjena za 3 godine i sada iznosi 12,5 godina. U cilju dalje obnove voznog parka u planu su i nove nabavke.
Iz ovog preduzeća su poručili je problem koji se tiče nedostatka vozača još uvek prisutan, ali da je daleko bolja situacija nego prethodne godine. Kako kažu, treba da dođu do broja od 150 vozača, a trenutno radi njih 142, dok su 4 vozača na obuci, tako da iz preduzeća očekuju da će najkasnije do proleća doći do cifre od 150 vozača.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime