Delegacija iz Gradiške obišla Slobodnu zonu

Posetom delegacije Gradiške Slobodnoj zoni Subotica nastavljena je saradnja između Subotice i Republike Srpske. Nakon sastanka, gradonačelnici su istakli da su Gradiška i Subotica veoma slične, te da je subotička Slobodna zona primer dobrog poslovanja.

Kako trenutni trendovi diktiraju iznošenje znanja i tehnologija i proizvodnju van granica Evropske unije, posetu Subotici smatramo dobrim strateškim potezom kako bi primenili znanje od najboljih, rekao je gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić. Na području privredne zone u Gradiškoj posluje 12 domaćih i inostranih kompanija, a u protekle dve godine otvoreno je 3.000 radnih mesta, navodi Adžić.

Od petnaest slobodnih zona koje posluju na teritoriji 24 lokalne samouprave, subotička Solobodna zona jedna je od najboljih, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić. On je istakao da je današnjim susretom nastavljena saradnja između Subotice i Republike Srpske.

Prema rečima direktora Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, Duško Ćutilo, značajno je da lokalne samouprave unapređuju saradnju jer Republika Srpska i Republika Srbija imaju intenzivne i nikad bolje odnose.

Prilikom obilaska Slobodne zone Subotica, delegacija Gradiške posetila je i kompaniju “Ametek”.