недеља , 5 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Delegacija ambasade Republike Indonezije posetila Gimnaziju ,,Svetozar Marković“

Delegacija ambasade Republike Indonezije posetila Gimnaziju ,,Svetozar Marković“

 

Delegacija ambasade Republike Indonezije koju je predvodio ambasador Hari Ričard Džejms Kandou posetila je sinoć Gimnaziju ,,Svetozar Marković“. Tokom susreta koji je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi ambasador je održao prezentaciju Indonezije, đacima završnih razreda, sa ciljem predstavljanja stipendijskog programa koji učenicima iz Srbije nudi Vlada Republike Indonezije.

Nakon održane prezentacije o Indoneziji, učenici sa kojima smo razgovarali su nam rekli da su zadovoljni prezentacijom, očarani Džakartom glavnim gradom Indonezije, kao i da im se veoma dopalo izvođenje tradicionalnog plesa.

Prema rečima direktora Gimnazije, Veselina Jevtića, prva poseta ambasadora Indonezije predstavlja veliku čast i označava početak saradnje za koju se, kako kaže, nada da će biti veoma uspešna.

Ambasadoru Indonezije predstavljeni su rad škole i sistem obrazovanja u našoj zemlji.

Ambasador Indonezije je upisao poruku u školski letoppis, a kao znak zahvalnosti Gimnaziji ,,Svetozar Marković“ darovao je gbr svoje zemlje kao i unikatni rad mape Indonezije.

Vlada Republike Indonezije više godina raspisuje konkurse u oblasti obrazovanja i time mladima nudi priliku za studiranje u sklopu dva tipa stipendija: Darmasisva i KNB. Prva stipendija u trajanju od jedne godine namenjena je mladima koji su završili srednju školu, a zainteresovani su za učenje Indonežanskog jezika dok je druga stipendija namenjena studentima.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate

Subotičani će od februara moći da plate priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate, rečeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *