Deklaracija privukla najveću pažnju odbornika

 

Na 10. sednici Skupštine grada najveća pažnja odbornika bila je usmerena na deklaracije o protivljenju izgradnji objekta za smeštaj migrantskih porodica. Ipak, većinom glasova dve tačke koje su se odnosile na ovo pitanje skinute su sa dnevnog reda. Odbornici su na današnjem zasedanju usvojili završni račun za 2016. godinu, kao i rebalans budžeta.

Početak današnjeg zasedanja obeležile su dve deklaracije iako sa istim ciljem, jedna je bila na predlog SVM, dok je druga Pokreta za građansku Suboticu. Na predlog odborničke grupe „Aleksandar Vučić-Srbije pobeđuje“ obe deklaracije su skinute sa dnevnog reda.

U ime Vlade Srbije, Skupštini se obratio Nenad Ivanišević, koji je ukazao na značaj projekta izgradnje objekta za smeštaj tražilaca azila, čiju bi realizaciju Vlada Norveške finansirala sa oko 500 hiljada evra.

Iako nemaju isti stav kao koalicioni partneri, predsednika Odborničke grupe SVM-a, Janoš Nagel kaže da ovo pitanje neće ugroziti koaliciju te da Deklaracija nije bila usmerena protiv Vlade Srbije. Nagel je dodao da je odbornička grupa SVM zadovoljna jer je otvorila raspravu o pitanju važnom za građane Subotice.

Na današnjoj sednici odbornici su usvojili i rebalans budžeta. Takođe, doneta je i odluka da zvanje Počasni građanin ponese inženjer agroekonomije, dr Andrija Peić Tukuljac, dok su priznanja Pro urbe ove godine dodeljena Čabi Pašku, rimokatoličkom svešteniku i dirigentu, Ivanu Šarčeviću, slikaru i Lajošu Vekonju, umetniku – keramičaru.