Dečji festival „Palićke notice“ održan na Letnjoj pozornici na Paliću

Dečji festival muzike i pokreta “Palićke notice”, čiji je idejni tvorac OISŠ „Žarko Zrenjanin“, otvoren je danas na Letnjoj pozornici na Paliću. Na festivalu učestvuje oko 180 dece iz subotičkih osnovnih škola i udruženja, kao i gosti iz Novog Sada i Beograda.

U takmičarskom delu programa “Palićkih notica” učestvuje pet osnovnih škola – „Majšanski put“, „Petefi Šandor“, „Miroslav Antić“, „Matija Gubec“ i Muzička škola Subotica, kao i tri specijalne škole – „Dositej Obradović“, „Žarko Zrenjanin“ i „Milan Petrović“ iz Novog Sada. Takođe, učesnici su i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, Dečji tamburaški orkestar, hor „Iskončići“ i Inkluzivno udruženje „Svitac“ iz Beograda. Deca iz svih škola vredno su radila kako bi se što bolje predstavila na festivalu.

Prema rečima direktorke OISŠ “Žarko Zrenjanin”, Dragane Vučković, iako vremena nisu imali na pretek, za dve nedelje uspešno su realizovali sve potrebne pripreme za festival, zahvaljujući svim zaposlenima, prema svega njihovom entuzijazmu i veri. Isto tako, nada se da su “Palićke notice” početak jedne tradicije.

Muzički festival otvorio je gradonačelnik Stevan Bakić, koji je svim učesnicima poželeo toplu dobrodošlicu. Kako je istakao, Subotica je mesto gde se različitosti prepoznaju i poštuju, stoga je i Grad sa velikim zadovoljstvom prihvatio inicijativu direktorke OISŠ “Žarko Zrenjanin” za realizaciju ovog dečjeg festivala.

Nakon završetka programa, sedmočlani žiri biraće pobednike, koji će biti nagrađeni vožnjom brodićem po Paliću, a svi učesnici posetiće i Zoološki vrt na Paliću.