петак , 24 септембра 2021
Naslovna / Kultura / Dečje pozorište pokreće internet televiziju

Dečje pozorište pokreće internet televiziju

Dečje pozorište nedavno je završilo sezonu, a uprkos otežanim uslovima rada usled pandemije publika je imala priliku da pogleda 5 premijera. Iz ove ustanove kulture najavljuju i skori početak rada internet televizije Dečjeg pozorišta.

Uprkos tome što nisu mogli često da budu u kontaktu sa publikom, iz Dečjeg pozorišta poručuju da su uspeli da održe svoj rad bez obzira na otežavajuće okolnosti. I ove sezone publika je imala priliku da pogleda 5 novih premijera: i u okviru tetra u pelenama, i na srpskom i na mađarskom jeziku.

Okolnosti rada uslovljene pandemijom kovida-19, navele su Dečje pozorište da se prilagodi novonastaloj situaciji, te je pokrenuta sopstvena produkcija sadržaja za decu koji je plasiran na youtube kanalu Dečjeg pozorišta. Njihovi kreativni napori prepoznati su od strane Ministarstva kulture i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, te su im obezbeđena sredstva za nabavku tehnike. Ceo projekat je dobio novu dimenziju, pa iz Dečjeg pozorišta najavljuju da će do kraja godine početi sa radom njihova Internet televizija.

Dečje pozorište ove sezone učestvovalo je na 2 festivala sa kojih su se vratili ovenčani sa 4 nagrade. Na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine osvojene su nagrade za najbolju prestavu “Teatru s ljubavlju” na mađarskom jeziku, zatim nagrada za najboljeg glumca koja je pripala Urošu Mladenoviću dok je Gertruda Fridrih na Festivalu susreta lutkara ponela glumačku nagradu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Otvoren Međunarodni festival pozorišta za decu

Dodelom nagrada „Mali Princ“ Jovanu Caranu i Ljudmili Konstantinovoj Hense sinoć je na sceni Dečjeg …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *