Dečje pozorište odlikovano Karađorđevom zvezdom trećeg stepena

Dečje pozorište Subotica odlikovano je Karađorđevom zvezdom trećeg stepena za naročite zasluge u oblasti kulture. Ova nagrada priznanje je za uložen trud i rad svih članova pozorišta, poručuju iz ove ustanove kulture.

Još jedna nagrada u oblasti kulture stigla je u naš grad. Subotičko Dečje pozorište odlikovano je Karađorđevom zvezdom trećeg stepena za naročite zasluge u oboj oblasti. Kako ističe direktorka Dečjeg pozorišta Marta Aroksalaši Stamenković, ova nagrada im mnogo znači, predstvalja potvrdu dugogodišnjeg truda i rada, ali ih i podstiče da i u narednim godinama stvaraju mnoštvo kvalitetnih i zanimljivih predstava za mališane.

Dečje pozorište postoji gotovo 90 godina i igra predstave na tri jezika. Tokom svake godine izvede najmanje pet premijera, a kako sagovornica naglašava, ne izvode samo predstave već i uključuju decu u rad pozorišta i posvećeni su im od monmeta rođenja, što dokazuju i predstave za bebe koje se realizjuju u okviru Teatra u pelenama.

Dečje pozorište nedavno je pokrenulo i svoju Internet televiziju, čiji sadržaj proizvode deca od 5 do 12 godina, a emisije su dostupne gledaocima na YouTube kanalu.