Dečja nedelja završava se u nedelju 11. oktobra

Gradonačelnik Subotice otvorio je Dečju nedelju u OŠ “Sonja Marinković”. Ove godine manifestacija se odvija pod posebnim okolnostima zbog pandemije korona virusa, a posebna pažnja ove godine posvećena je deci iz osetljivih kategorija.

Kratkim programom manji broj đaka OŠ “Sonja Marinković” pozdravio je gradonačelnika i njegov tim, otvarajući na ovaj način “Dečju nedelju”. Iako mali, deca su svesna bez obzira što bi oni želeli da svaka nedelja bude dečja nedelja, to ipak nije moguće i da je važno deliti sreću.

Direktor OŠ “Sonja Marinković”, Pajica Bašić izrazio je zadovoljstvo što se ovogodišnja Dečja nedelja otvara upravo u njihovoj školi. On je istakao da će Dečja nedelja biti obeležena uz poštovanje svih preporuka nadležnih institucija raznim aktivnostima koje imaju za cilj da se pažnja skrene na dečje potrebe i prava.

Gradonačelnik je otvarajući ovogodišnju “Dečju nedelju” istakao između ostalog, koliko je važna solidarnost, posebno zbog toga što posebno mesto u ovogodišnjoj manifestaciji imaju deca iz osetljivih kategorija. Gradonačelnik je naglasio da je slogan ovogodišnje “Dečje nedelje”: “Podeljena sreća, dva puta je veća” iz pesme čika Jove Zmaja mnogo više od poruke. On je poručio da je to životna mudrost, poruka za budućnost.

Dečja nedelja završava se u nedelju 11. oktobra, a sutra je na programu sportski dan kada će u subotičkim osnovnim školama biti organizovane razne sportske aktivnosti.

https://youtu.be/c7l27zCZwpA

Prethodni članak
Sledeći članak