Deciji rukomet 24052017

Selekcija igrača do 9 godina iz rukometne ekipe Zirc, iz mađarske Akademije Vesprem, boravila je u našem gradu, gde je bila gost vršnjaka iz Rukometnog kluba Subotica Unit.

Na taj način nastavljena je uspešna saradnja ovdašnjih rukometnih klubova sa jednim od najboljih sportskih kolektiva u Evropi.

(Jesenas smo već jedanput bili ovde i, na našu veliku radost, opet smo došli. Prošle nedelje subotički rukometaši bili su kod nas na turniru u Vespremu, odakle su se vratili sa pobedničkim peharom i, kao što sam mogao da vidim, vaša deca, u međuvremenu, mnogo su napredovala. Naša deca su veoma srećna što su opet tu i što mogu da se nadmeću sa Subotičanima Sledeće nedelje ovde će doći i naši mlađi rukometaši uzrasta od sedam i osam godina. Oni su još mlađi, ali su veoma vešti i, nadam se, da će odigrati jednu jako lepu utakmicu sa Subotičanima.)

Tokom boravka u Subotici mladi rukometaši iz Mađarske posetili su Zoološki vrt na Paliću, upoznali su se sa znamenitostima našeg grada sportova, odradili su nekoliko treninga i odigrali su prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Rukometnog kluba Subotica.

Na ovakvim prijateljskim mečevima rezultat je uvek u drugom planu, dok je glavni cilj druženje dece kroz sport i razmena iskustava trenera, a sve to u cilju što veće popularizacije ovog sporta među mladima.