Deca iz hraniteljskih porodica dobila tablet računare

U Crvenom krstu Subotica danas je uručen 31 tablet računar deci školskog uzrasta, koja žive u hraniteljskim porodicama. Novčana sredstva za kupovinu računara, u visini od pet hiljada dolara, donirala je kompanija “Ametek”.

Kompanija “Ametek” odlučila je da pred kraj godine obraduje decu iz hraniteljskih porodica tablet računarima. Za ovu vrstu računara odlučili su se jer smatraju da se u današnje vreme obrazovanje velikim delom odvija onlajn, te su želeli da deci obezbede što kvalitetniju mogućnost pristupa internetu i onlajn bazama znanja kroz tablete. Ova kompanija izdvojila je novčana sredstva za 40 tablet računara, a danas je u prostorijama Crvenog krsta Subotica uručen 31 tablet, dok će preostalih 9 biti podeljeno u narednom periodu.

Ovo nije prvi put da kompanija “Ametek” pomaže najugroženije sugrađane posredstvom gradske organizacije Crvenog krsta. Prošlogodišnjom donacijom u visini od 25.000 dolara pomognut je rad Narodne kuhinje, rekao je Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica. Trajković se zahvalio na donaciji i naglasio da će volonteri Crvenog krsta i zaposleni kompanije “Ametek” deci održati i jedno predavanje o bezbednom ponašanju na internetu.

Iz ove kompanije navode da će i naredne godine organizovati slične akcije u koje će biti uključeni i njihovi zaposleni.