Deca iz Gračanice u poseti Subotici

Grupa od 15 dece iz Gračanice borave u gostima u našem gradu. Ovi mladi ljudi članovi su dečje sekcije Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Gračanice, a u Dečjem pozorištu pripremaju pozorišnu predstavu koja će premnijerno biti izvedena 30.avgusta.

 

Petnaestoro dece iz Gračanice, različitog uzrasta svakodnevno rade u Dečjem pozorištu na pripremi pozorišne predstave. Ova deca su članovi dečje sekcije amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“. Mnogi od njih su ranijih godina već boravili u poseti Subotici.

 

Rad dečje sekcije Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ pri Domu kulture „Gračanica“ obnovljen je 2014. godine. Glumci amateri različitog uzrasta, od učenika osnovne škole do studenata redovno radi, na pripremi predstava. U Suboticu dolaze od 2014. godine.

 

Dečje pozorište je domaćin deci iz Gračanice već četvrtu godinu zaredom. Glumci Dečjeg pozorišta gostovali su prethodnih godina u Gračanici,a ovo je prvi put da deca rade na novoj predstavi. Premijera predstave predviđena je za 30.avgust, a radi se po tekstu „Nasmejani snovi“ u adaptaciji i režiji Boška Boškova. Tema predstave je odrastanje.

 

Deca iz Gračanice borave u našem gradu od 14-31. avgusta, a uz podršku Grada, Dečjeg pozorišta i drugih donatora imaju priliku da obilaze kulturne ustanove našeg grada, kao i da učestvuju u sportsko-rekreativnim aktivnostima.

Prethodni članak
Sledeći članak