Dani Opštine Bačka Topola

 

U periodu od osmog do sedamnaestog septembra obležavaju se Dani Opštine Bačka Topola. Prema rečima, Danice Vrekić, direktorke Turističke organizacije Bačka Topola, obeležavanje sadrži bogat kulturno-umetnički i muzički program kao i sportsko-rekreativne aktivnosti koji su najvećoj meri namenjeni deci. Iz turističke organizacije Bačke Topole poručuju i da se svake godine trude da unaprede ponudu i program i da ih svake godine posećuje sve veći broj građana kao i posetilaca iz Novog Sada, Beograda i Mađarske.

Ištvan Hajbok nam je rekao da je primetio da je ponuda u Bačkoj Topoli svake godine sve veća što se odnosi na sajam privrede i poljoprivrede kao i na organizovanje većeg broja manifestacija koje pozitivno utiču na razvijanje grada kao turističke destinacije.

Nakon trodnevnog sajma privrede i poljoprivrede, u sklopu obeležavanja Dana Bačke Topole održan je vašar i izlozba u muzeju povodom 500 godina reformacije, predstava za decu na srpskom jeziku, a slede izvođenje predstave na mađarskom jeziku, takmičenje u kuvanju ajvara pod nazivom ,,Izađi mi na teglu“ koje će biti održano sutra po prvi put na Manifestacionom trgu. Takmičarski program biće upotpunjen turnirom u pikadu namenjen srednjoškolcima koji će biti održan u četvrtak. Pored takmičarskog dela proslavu Dana Opštine Bačka Topola obeležiće i bogat muzički sadržaj ističe Danica Vrekić, direktorka Turističke organizacije u Bačkoj Topoli.

U toku vikenda u sklopu završnice obeležavanja Dana Opštine Bačka Topola biće organizovane biciklističke trke i izložba automobila. Nastup Leksington benda će biti održan u subotu od 20.30h na Manifestacionom trgu, a prisutni će imati priliku da uživaju i u vatrometu .