Održani Dani Nikole Tesle

 

U organizaciji Udruženja Ličana „Lika“ proteklog vikenda četvrti put po redu održana je manifestacija „Dani Nikole Tesle“. Povodom 161. godišnjice od rođenja velikog svetskog naučnika na Vodicama je u subotu održan celodnevni, sportsko-zabavni program u kojem su učestvovale sve generacije.

Prvi put, ove godine, manifestacija je trajala dva dana. Drugog dana, na Vodicama kao po tradiciji održana je izložba inovatora, na kojoj su svoja otkrića predstavili pored inovatora iz Subotice i inovatori iz Bečeja, Bačke Palanke i Čelareva, a održano je i takmičenje u sportskim disciplinama poput bacanja kamena s ramena, skoka iz mesta i boćanja.

Manifestacija je imala humanitarni karakter, a ovoga puta pomoć će biti pružena Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom i Udruženju „Tedef“. Prisutnima se obratio i prezviter Ilija Anđelić, koji je pozvao građane da pomognu izgradnju hrama na Prozivci.

U muzičkom delu programa nastupile su učenice Muzičke škole Violeta Radić i Ines Bajić, žensko pevačko društvo „Srma“ i KUD „Krajina“ iz Beograda.