Danas i sutra popunjavanje liste želja za osmake

Učenici 8. razreda danas su sa roditeljima ispunjavali listu želja za upis u srednju školu. Osmaci koji to nisu učinili danas, mogu to da učine i sutra, a zvanična raspodela će biti poznata 8.jula nakon čega sledi upis u srednje škole.

Deca imaju pravo da u listu želja unesu šifre za 20 obrazovnih profila, ali u proseku upisuju po 5 želja, kažu u OŠ „Ivan Goran Kovačić“. Roditelji će već 5 jula moći online da provere listu želja, dok će zvanična raspodela biti poznata 8.jula kada će biti i istaknuta na oglasnim tablama u školama.

Učenici koji su polagali malu maturu ove godine na osnovu postignuća na završnom ispitu mogu da dobiju maksimalno 40 bodova, dok na osnovu uspeha u osnovnoj školi najviše mogu dobiti 60 poena. Učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ ove godine su na završnom ispitu u Severnobačkog okrugu postigli najbolji uspeh sa prosečnim brojem bodova 25.01.

Nakon popunjavanja liste želja, učenicima 8. razreda predstoji upis u srednje škole 9. i 10.jula. U drugom upisnom roku učenici će 9.jula predavati liste želja, a upis u drugom upisnom roku biće obavljen 12.jula.