Dan za Danijelin san

Dvadesetčetvorogodišnja Danijela Pejić, bez vida je ostala pre 14 godina. Pored toga što je slepa njen život dodatno komlikuje i teška materijalna situacija zbog koje ona i njena majka žive u trošnoj kućici na kraju Đurđina. Humani ljudi odlučili su da pokrenu akciju “Dan za Danijelin san” koja ima za cilj da se Danijeli i njenoj majci kupi kuća u gradu.

Na samom kraju Đurđina, u baraci koja samo što se ne sruši, žive Danijela Pejić i njena majka. Danijela je bez vida ostala u 10 godini života nakon druge operacije ciste na hipofizi. Kako kaže, u operacionu salu ušla je sa vidom, a izašla potpuno slepa. Ova hrabra devojka pomirila se sa činjenicom da je izgubila vid, završila je školu, a sada volontira u Udruženju slepih i slabovidih. U slobodno vreme čita, piše pesme i istražuje orijentalne zemlje preko interneta. Sa svim nedaćama u živtou uspeva da izađe na kraj, a , kako kaže, problem sa trošnom kućicom jedini je koji ne može sama da reši.

Osim što je baraka u kojoj živi sa majkom stara i trošna ona se nalazi na samom kraju Đurđina, daleko od grada u koji Danijela svakodnevno putuje. Život udaljen od Subotice Danijeli onemogućava da se samostalno kreće, uprkos tome što je završila obuku za kretanje uz pomoć belog štapa. Svako jutro do autobuske stanice prati je majka, koja je po završetku radnog dana i dočekuje, a od autobuske stanice u gradu do mesta gde volontira stiže zahvaljujući sekretarici Udruženja slepih i slaboovidih. Loši uslovi u kućici i udaljenost od grada otežavaju Danijeli život.

Kako bi omogućili Danijeli da ostvari svoju najveću želju i preseli se u grad, naši sugrađani pokrenuli su humanitarnu akciju “Dan za Danijelin san”. Akcija je već počela, a centralni datum je 17. maj kada će privatnici, preduzetnici i obrtnici donirati prihod koji će ostvariti toga dana, a sve to sa ciljem da se Danijeli kupi kuća u gradu.

Brojni privrednici i gradjani već su se priključili akciji. Ako i vi želite da pomognete Danijeli da ostvari svoj san donaciju možete uplatiti na račun 205-9011007610496-25 u Komercijalnoj banci na ime Danijela Pejić.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime