Dan studenata

Studenti u Subotici imaju sasvim dobre uslove za život, poručuju iz Studentskog centra na Dan studenata. U našem gradu nalaze se dva studentska doma, kao i dva restorana. Poslednjih godina intenzivno se radi na renoviranju i poboljšanju uslova za život studenata u domovima, čiji su kapaceteti uglavnom popunjeni.

Studenti, sa kojima smo razgovarali,l ističu da većih problema tokom studiranja nemaju, te napominju kako su uslovi u domu odlični, a smeštaj je jeftin i prilagođen svačijem džepu. Ni na fakultetu ne postoje nikakvi problemi, studenti su zadovoljni programima studija, literatura im je dostupna, a profesori su uvek raspoloženi za konsultacije i pomoć. Jedinu zamerku studenti imaju na količinu i svežinu hrane u studentskim restoranima.

Iz Studentskog centra navode da domovi u našem gradu spadaju u domove 2. kategorije, što znači da su uslovi sasvim pristojni. Sobe u domovima su trokrevetne, a razlog za to je činjenica da desno krilo doma „Ivo Lola Ribar“ još uvek nije obnovljeno. Takođe, iz centra poručuju da su uslovi u menama dobri, te da studenti imaju mogućnost da biraju između nekoliko vrsta hrane za svaki obrok.

Kapacitet u stedentskim domovima u Subotici iznosi 798 mesta, pri čemu studentski dom „Bosa Milićević“ raspolaže sa 500 mesta i u njemu se nalaze uglavnom studenti sa Ekonomskog fakulteta, kao i studenti Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera. Studentski dom „Ivo Lola Ribar“ raspolaže sa 298 mesta za smeštaj studenata, uglavnom sa VTŠ i sa Građevinskog fakulteta.