Daljinsko-maratonsko i masters plivanje

U organizaciji Saveza za Daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije, četvrtim kolom, privedeno je kraju ovogodišnje takmičenje u „Zimskoj ligi“ u ovom sve popularnijem sportu, koje je startovalo pre tri meseca, a čiji medijski sponzor je bila Radio televizija „Yu eco“.

Na bazenu u Dudovoj šumi, proteklog vikenda, okupili su se predstavnici jedanaest domaćih klubova, među kojima je bilo i nekoliko takmičara iz Mađarske, a ovo nadmetanje, ujedno, se bodovalo i za „Otvoreni kup Srbije u plivanju na otvorenim vodama“.

U trci na tri hiljade metara Borislav Fermanović, član Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“, osvojio je drugo mesto u apsolutnom plasmanu, dok je u apsolutnoj muškoj kategoriji, kao i u svojoj uzrasnoj kategoriji bio prvi.

Njegova klupska koleginica Bojana Fermanović u kategoriji žena našla se na trećoj poziciji, a u svojoj uzrasnoj kategoriji bila je druga.

Filip Zavišić iz Plivačkog kluba „Spartak“ u apsolutnom plasmanu izborio se za četvrto mesto. U muškoj kategoriji bio je treći, a u svojoj uzrasnoj kategoriji našao se na pobedničkom postolju.

Njegove iskusnije kolege iz kluba: Ana Vukičević, Slobodan Božin i Ištvan Priboj u svojim starosnim kategorijama zauzeli su prva mesta.

U trci na pet hiljada metara Borislav Fermanović u apsolutnom plasmanu uplivao je kao treći. Isti plasman ostvario je i u muškoj konkurenciji, dok je u svojoj uzrasnoj kategoriji bio prvi. Filip Zavišić u apsolutnom poretku izborio je plasman na šestoj poziciji, u kategoriji muškaraca bio je peti, a u svojoj uzrasnoj kategoriji treći.

Perspektivna plivačica „Spartaka“ Tea Mut u kategoriji do 14 godina osvojila je treće mesto, dok je Bojana Fermanović bila peta.

Inače, završena je i Globalna plivačka serija za sezonu 2018/2019. godine, a na svetskoj rang listi plivača Filip Zavišić zauzeo je prvu poziciju u kategoriji do 19 godina, a u ukupnom plasmanu bio je sedmi, dok je Ištvan Priboj na istoj listi bio prvi u kategoriji od 70 do 79 godina.