„Da se zna ko kosi, a ko ne kosi“

U proteklih mesec dana, u programu „Yueco“ televizije, u sklopu akcije „Da se zna ko kosi, a ko ne kosi“ svakodnevno smo isticali primere negativnih i pozitivnih primera održavanja zelenih površina, bilo da su javne ili privatne.

Na neke od tih primera ukazali su nam i naši gledaoci, a danas smo zabeležili negativan primer na uglu ulice Sekereš Lasla i Zrinskog i Frankopana, dok se u neposrednoj blizini ovog dela našeg grada nalazi i pozitivan primer.

Prema poslednjem izveštaju iz Zavoda za javno zdravlje i tokom protekle nedelje u vazduhu su zabeležene visoke koncentracije polena ambrozije u vazduhu, u pojedinim danima čak i do 160 polenovih zrna po m3 vazduha što je alergičnih osoba moglo da dovede i do jačih alergijskih reakcija. Prema ovom izveštaju i za narednu nedelju predviđa se emisija visokog broja polenovih zrna amborzije u vazduhu, te apelujemo na sugrađane da redovno održavaju zelene površine u svojim dvorištima i ispred kuća kako bi pomogli sugrađanima, koji su pre svega alergični na ambroziju.

Prethodni članak
Sledeći članak