Crveni krst Subotice obeležio Međunarodni dan tolerancije

Edukativnim radionicama na temu negovanja različitosti u osnovnim školama, Crveni krst Subotice je obeležio Međunarodni dan tolerancije.

Učenici trećeg razreda OŠ “Ištvan Sečenji” prisustvovali su edukativnoj radionici koji su održali volonteri Crvenog krsta, vršnjački edukatori koji su pričali na temu tolerancije. Mališani znaju šta znači biti tolerantan i poručuju da moramo poštovati različitosti.

Volonteri gradske organizacije Crvenog krsta danas su povodom Međunarodnog dana tolerancije održali više edukativnih radionica u OŠ “Sečenji Ištvan”, OŠ “Kizur Ištvan” Školskom centru “Dositej Obradović”, kao i radionicu za učenike Politehničke škole.

OŠ “ Sečenji Ištvan” jedna je od najvećih obrazovnih ustanova u našem gradu, a škola i roditelji su na istom zadatku: da nauče decu šta je kultura komunikacije, humanost i solidarnost, ističe direktorka ove škole, Vesna Vajs. Jedan od partnera koji pomaže školi i roditeljima na ovom zadatku je Crveni krst Subotica sa kojim OŠ “Sečenji Ištvan” neguje dugogodišnju saradnju.

Međunarodni dan tolerancije ustanovio je UNESKO sa ciljem da na ovaj datum sve ljude sveta podseća da je poštovanje i uvažavanje razlika uslov mira, stabilnosti i napretka naroda i država.