понедељак , 8 марта 2021
Naslovna / Društvo / Crveni krst Subotica odžao je akciju dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Subotica odžao je akciju dobrovoljnog davanja krvi

U organizaciji Crvenog krsta Subotica, danas je održana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u mesnoj zajednici “Željezničko naselje”, gde se već približno 40 godina unazad organizuje ova akcija. Na godišnjem nivou, Crveni krst organizuje oko 55 akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Naš sugrađanin, Tibor Farkaš, kako kaže, donirao je svoju krv po peti put. Smatra da su ovakve akcije dobrovoljnog davanja krvi veoma značajne jer na taj način možemo pomoći drugim ljudima. Sama procedura nije bolna i poziva sve koji su u mogućnosti da se odazovu i doniraju svoju najdragoceniju tečnost.

U ovoj mesnoj zajednici već 40 godina organizuje se dobrovoljna akcija davanja krvi. Ranijih godina, akcija se održavala u jednoj osnovnoj školi, međutim zbog korona virusa, ove godine prvi put održana je u samim prostorijama mesne zajednice, rekao je Žolt Šebok, saradnik Crvenog krsta. Istakao je da su ove akcije bitne jer jednom doniranom jedinicom krvi možemo spasiti tri života.

Kako su naveli iz Crvenog krsta, zadovoljni su svakom jedinicom krvi koju naši sugrađani doniraju. Na godišnjem nivou organizuje se oko 55 akcija dobrovoljnog davanja krvi, a kako muškarci svoju krv mogu da doniraju na svakih 90 dana, a žene na svakih 120 dana, ova akcija održava se na svaka 4 meseca.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *