Crveni krst Nemačke donirao teretno kombi vozilo

 

Crveni krst Nemačke donirao je teretno kombi vozilo Gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Subotici za potrebe transporta i pomoći migrantimа. Donirano vozilo je namenjeno za distribuciju toplih obroka migrantima u Prihvatnom centru u Subotici. Sredstva za ovaj projekat obezbedila je Vlada Savezne Republike Nemačke, a realizacija se odvija u saradnji sa Crvenim krstom u Subotici.

 

Prema rečima Siniše Trajkovića, sekretara Crvenog krsta, ova Gradska organizacija pruža pomoć migrantima u toku potekle dve godine, a vozilo im je bilo preko potrebno jer narodna kuhinja ima 1.100 korisnika na 33 distributivna mesta.

 

Projekat je započeo 1. aprila, a saradnja Crvenog krsta Nemačke i Srbije traje od devedesetih godina. Plan projekta jeste da se obezbedi po tri topla obroka migrantima do kraja avgusta, a donirano vozilo je sredestvo koje olakšava sprovođenje projekta i odvijanje humanitarne misije. Gosti iz Nemačke učestvovali su u podeli obroka migrantima u toku jučerašnjeg i današnjeg dana.

Saradanja između Crvenog krsta Nemačke i Crvenog krsta u Subotici će se u okviru ovog projekta nastaviti do 31. avgusta, do kada će biti obezbeđeni obroci za migrante smeštene u Prihvatnom centru koje će finansirati Nemačka Vlada. Obe strane se nadaju da će uspeti da nastave uspešno ostvarenu saradnju.