Članovi Udruženja “Subotički hrast” organizovali su u subotu u parku Prozivka akciju sadnje

Članovi novoosnovanog Udruženja “Subotički hrast” organizovali su u subotu u parku Prozivka akciju sadnje. U okviru akcije, zasađeno je 30 sadnica listopadnog drveća, pretežno na mestima gde su prethodno uklonili trula ili osušena stabla.

Uprkos lošem vremenu u subotu pre podne, članovi Uduženja “Subotički hrast” pokazali su da je pravo vreme za sadnju. Zahvaljujući sredstvima u visini od 55 hiljada dinara koja su dobili preko konkursa iz gradskog budžeta, nabavili su 30 sadnica i posadili ih na mestima gde su se nalazile osušene i polomljene sadnice.

Da sadnju i održavanje zasađenih sadnica ne vide kao jedini način brige o izgledu parka, rekli su nam članovi Udruženja koje je osnovano pre godinu dana. Želja im je da park na Prozivci ispune sadržajima za sve uzraste, a kao prioritet sada se izvojilo postavljanje teretane na otvorenom. Nadaju se da će i za ovaj cilj dobiti podršku Grada.

U okviru akcije posađeno je 30 sadnica iz Goranskog rasadnika, među kojima je 10 sadnica lipe, 5 javora, 5 jasena, 5 platana i 5 hrasta.