„Čepom do osmeha“

U Medija – centru Gradske kuće potpisan je ugovor o poslovno tehničkoj saradnji grada Subotice i Humanitarno ekološke organizacije “Čepom do osmeha”. Ugovor su potpisale ispred grada Subotice Jasmina Stevanović sekretar Sekretarijata za društvene delatnost i predsednica organizacije Vanja Petković.

Koliko prikuljanje čepova znači porodicama sa decom sa invaliditetom pokazuje upravo porodica Vidović koja je već treću godinu u stalnom konktaktu sa organizacijom, obilazi škole i prikuplja čepove, kako bi pomogla deci, ne samo u Subotici već i širom Srbije. Inicijator za ovu akciju jeste Luka Vidović, koji je kako njegova majka Marijana objašnjava, putem televizije saznao za organizaciju i odlučio da i sam nekako doprinese, a nesebičnu podršku u tome mu pruža čitava porodica.

Organizacija “Čepom do osmeha” već dugi niz godina sprovodi nacionalnu kampanju sa idejom širenja solidarsnosti i prema deci sa invaliditetom, ali i prema našoj planeti i životnoj sredini. Želja im je da se što više građana uključi u ovu akciju i da svoj doprinos. Od osnivanja organizacija je prikupila 500 tona plastičnih čepova, a prikupljenim sredstvima od reciklaže obezbeđena je pomoć za 55 mališana, rekla je Vanja Petković, predsednica organizacije “Čepom do osmeha”.

Mnoge institucije, kompanije, preduzetnici, obrazovne ustanove, ali i mnogi pojedinci u našem gradu godinama unazad podržavaju ovu organizaciju. Grad Subotica ne samo ovom akcijom nego i kroz mnoge druge akcije i aktivnosti pomaže oblasti socijalne zaštite, kroz podršku osobama sa invaliditetom, ali i podupire razvoj ekološke svesti, rekla je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Organizacija „Čepom do osmeha“ osnovana je 2012. godine, a prema rečima koordinatorka Tea Skendžić uskoro će biti raspisan konkurs na koji roditelji širom Srbije mogu da apliciraju kako bi dobili pomagala za svoje mališane.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime