„Čepom do osmeha“

U Medija – centru Gradske kuće potpisan je ugovor o poslovno tehničkoj saradnji grada Subotice i Humanitarno ekološke organizacije “Čepom do osmeha”. Ugovor su potpisale ispred grada Subotice Jasmina Stevanović sekretar Sekretarijata za društvene delatnost i predsednica organizacije Vanja Petković.

Koliko prikuljanje čepova znači porodicama sa decom sa invaliditetom pokazuje upravo porodica Vidović koja je već treću godinu u stalnom konktaktu sa organizacijom, obilazi škole i prikuplja čepove, kako bi pomogla deci, ne samo u Subotici već i širom Srbije. Inicijator za ovu akciju jeste Luka Vidović, koji je kako njegova majka Marijana objašnjava, putem televizije saznao za organizaciju i odlučio da i sam nekako doprinese, a nesebičnu podršku u tome mu pruža čitava porodica.

Organizacija “Čepom do osmeha” već dugi niz godina sprovodi nacionalnu kampanju sa idejom širenja solidarsnosti i prema deci sa invaliditetom, ali i prema našoj planeti i životnoj sredini. Želja im je da se što više građana uključi u ovu akciju i da svoj doprinos. Od osnivanja organizacija je prikupila 500 tona plastičnih čepova, a prikupljenim sredstvima od reciklaže obezbeđena je pomoć za 55 mališana, rekla je Vanja Petković, predsednica organizacije “Čepom do osmeha”.

Mnoge institucije, kompanije, preduzetnici, obrazovne ustanove, ali i mnogi pojedinci u našem gradu godinama unazad podržavaju ovu organizaciju. Grad Subotica ne samo ovom akcijom nego i kroz mnoge druge akcije i aktivnosti pomaže oblasti socijalne zaštite, kroz podršku osobama sa invaliditetom, ali i podupire razvoj ekološke svesti, rekla je Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

Organizacija „Čepom do osmeha“ osnovana je 2012. godine, a prema rečima koordinatorka Tea Skendžić uskoro će biti raspisan konkurs na koji roditelji širom Srbije mogu da apliciraju kako bi dobili pomagala za svoje mališane.