Cene više – kupaca manje

Ponuda voća i povrća na subotičkim pijacama je dobra, ali su cene nešto više u odnosu na isti period prošle godine. Iako je ponuda bogata, kupaca je sve manje.

Sugrađani koje smo jutros zatekli u kupovini na “Mlečnoj pijaci”, kažu da na pijaci najviše pazare voće i povrće. Kako kažu, iako su ponudom zadovoljni, cenama nisu, te ističu da su svi proizvodi poskupeli.

Prema rečima prodavaca do korekcija cena moralo je doći jer je i sama proizvodnja nešto skuplja. Jedna od prodavaca na pijaci jeste i Estika Ćuro, na čijoj tezgi se može naći raznovrsna ponuda, a grožđe, jabuke, luk, bundeva, kupus, krompir i karfiol samo su neki od proizvoda. Građani više pazare povrće, koje je i pored povećanja cena jeftinije, navodi Estika, dok prodaja voća ide minimalno.

Cene na pijaci kreću se od 25 do 50 dinara za crni luk, za paprike je potrebno izdvojiti i do 200 dinara, za paradajz do 160, a za glavicu kupusa od 80 do 100 dinara. Za kilogram jabuka potrebno je izdvojiti od 50 do 100 dinara, za narandže 140, limun 130, dok je kilogram banana od 110 do 140 dinara.