Cene ogreva više od prošlogodišnjih

Građani polako privode kraju pripreme za grejnu sezonu, a najveći problemi sa kojima se suočavaju jesu cene ogreva koje su u lokalnim drvarama i stovarištima više nego prošlogodišnje. Prema rečima direktora firme BN Commerce Lajča Bašića Palkovića cene neće rasti do početka zime.

 

Građani sa kojima smo razgovarali su nam rekli da su se pripremili za grejnu sezonu, nabavili drva i ugalj. Međutim, ističu da ove godine imaju više poteškoća zbog sve viših cena u drvarama.

Prema rečima, direktora firme BN Commerce, Lajče Bašića Palkovića, cene ogrevnih drva su porasle za otprilike 1000-1200 dinara u odnosu na prošlogodišnje, a pored drva poskupeo je i lignit za 100-200dinara u odnosu na cene od prošle godine.

Trenutno cene prema vrsti ogrevnog drveta (bukva, grab, cer, hrast) iznose 6.200 dinara po prostornom metru dok bagrem košta 6.000 dinara. Do zime nas ne okečuju nova poskupljenja poručuju iz drvara.

Prostorni metar drva sa uslugom rezanja i dostave košta 6.200 dinara za sve vrste drveta, cena smeđeg uglja lignita je 7.800.dinara dok se tona sušenog uglja može kupiti za 13.500dinara.