Cena ogrevnog drveta u jeku sezone niža za 20 odsto

U subotičkim stovarištima, cena ogrevnog drveta niža je za oko dvadeset odsto, dok se cene uglja za sada ne menjaju. Subotičani ogrev kupuju i u jeku zimske sezone, kažu prodavci i dodaju da je neizvesno da li će se cene ponovo menjati u narednom periodu.

Navike kupaca diktira i trenutna situacija na tržištu po pitanju ogreva. Prema rečima prodavaca, primetno je da građani ogrev ne nabavljaju za celu greju sezonu, već to čine parcijalno, na par meseci. Tako mnogi Subotičani koji su tokom leta nabavili ogrev do Nove godine i Božića, u ovom periodu počinju da ga dokupljuju.

U odnosu na septembar i oktobar cena po metru ogrevnog drveta pala je sa 12.500 na 10.000 dinara. Cene uglja, koji se na naše tržište uvozi iz Bosne, ostale su nepromenjene. Za tonu uglja Banovići građani će morati da izdvoje 23.000 dinara, a za Kreku 18.000 dinara.

Da li će se Subotičani do kraja grejne sezone suočiti sa novim poskupljenjem ogreva, ostaje neizvesno, jer ni prodavci ne mogu sa sigurnošću da kažu kakva će sitacija biti na tržištu u narednom periodu.