Caritas dobio novo vozilo

Fondacija „Bačka Štiftung“, putem privrednog društva „Phiwa“ i kompanije „Bama“, donirala je putnički kombi humanitarnoj organizaciji Caritas Subotica. Vozilo će biti korišćeno za prevoz starijih korisika, pre svega osoba sa invaliditetom, do zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite.

Ključeve novog putničkog kombija marke “Ford Transit”, Caritasu Subotica predala je direktorka privrednog društva “Phiwa”, Valeria Tot, a vrednost donacije je 32.000 evra. Kako Tot navodi ova donacija jedna je od bitnijih koju su uručili.

Novo prevozno sredstvo od najveće pomoći biće za starije korisnike, koji će lakše dolaziti do zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite. Iz humanitarne organizacije Caritas Subotica istakli su da će se zahvaljujući ovoj donaciji upravo poboljšati kvalitet usluga prevoza koju pružaju svojim korisnicima, pre svega osobama sa invaliditetom.

Ova gradska organizacija osnovana je 2002. godine. Na teritoriji Severnobačkog okruga “Caritas” pruža pomoć najugroženijima kroz 5 područja rada: pomoć i kućna nega, projekti usmereni na mlade ljude, delovanje za ljude u potrebi, a četvrto područje rada je razvoj župnih “Caritasa” koji su važni za pružanje pomoći lokalnom stanovništvu. Još jedno od važnih polja delovanja “Caritasa” je i razvoj socijalnog preduzetništva.