недеља , 5 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja grafičkih kartica

Carinici sprečili pokušaj krijumčarenja grafičkih kartica

Carinici su u saradnji sa policijom 10. oktobra na prelazu Horgoš uspeli da spreče još jedan pokušaj krijumčarenja skupih grafičkih kartica koje su putnici pokušali bez prijavljivanja da prenesu preko granice. Čini se da krijumčarenje vrednih grafičkih kartica postaje svojevrstan trend, jer se pored računara i računarske opreme, ove kartice sve češće sreću u carinskim prekršajima.

Tako je bilo i u nedelju na Horgošu, kada je na ulaz tog prelaza pristigao BMW x3 nemačkih registarskih oznaka, kojim su 53-godišnji bugarski državljanin i njegova saputnica putovali iz Nemačke ka Bugarskoj. Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, oboje su rekli da sa sobom nose samo lične stvari.  Međutim, detaljnim pregledom automobila u prtljažniku su u torbi koja se nalazila između dva kofera pronađeno četiri grafičke kartice čija je vrednost procenjena na gotovo 11.000 evra. Reč je o grafičkim karticama marke “Geforce“ od kojih najskuplja košta preko 400.000 dinara.

Bez obzira na to što je vozač tvrdio da roba nije njegova, već da ga je šef zamolio da mu ove uređaje preveze do Bugarske, iz Uprave carina podsećaju da putnici treba da znaju da su oni odgovorni za sve stvari koje nose, pa i za one koje su primili na prevoz. Kako vrednost neprijavljenih kartica prelazi 1/3 vrednosti automobila kojim je su one prevožene, i vozilo je privremeno zadržano.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate

Subotičani će od februara moći da plate priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate, rečeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *